Med tiodagarsutmaningen vill vi inspirera till nystart, med en enkel, konkret och inspirerande snabbkurs. Några deltagare berättar här om vilken effekt det fick att vara med.

”Utmaningarna har betytt väldigt mycket för mig. De har fått mig att stanna upp och reflektera över mig själv, mitt liv, mina beteenden och framför allt det liv jag vill leva. Jag har satt mig själv i centrum igen, det vill säga jag har återtagit huvudrollen i mitt eget liv. Det känns bra!”
/Maria Wisselgren

”Jag har haft användning för utmaningarna i både jobbet och privatlivet. Varje uppgift gav en pusselbit till det liv som jag vill leva, så nu har jag 10 viktiga pusselbitar! Jag kommer att göra utmaningarna igen, med jämna mellanrum, och även med min personal.”
/kommunal verksamhetschef

”För mig blev det ett verktyg, en möjlighet att fokusera på det som är viktigt, just nu, på det jag ska använda tiden till. Det  har gett mig utrymme att andas, och hinna, utan att bli stressad och ofokuserad. Jag blev även förvånad över den effekt det hade på allt som skedde runt om mig. Att det blev så tydligt att när jag är fokuserad så kommer det till mig, det jag behöver.
Jag tycker tiodagarsutmaningen är en lysande idé! Jättebra att få frågor som är konkreta och hjälper till att sätta fingret på det jag behöver fundera över.”
/Rose-Marie Lindfors
, dramapedagog, berättare och coach.

”Dagsutmaningarna är bra för de ligger i ens undermedvetna och ploppar upp ibland och gör sig påmind om att till exempel berömma någon på jobbet eller hemma, le och vänta på ett leende tillbaka, ta chanserna/möjligheterna som faktiskt erbjuds varje dag…”
/Anna Lennartsson

” Jag har tvingats tänka till i frågor som kanske har legat i träda eller saker jag skulle vilja göra men inte utvecklat tanken vidare. Utmaningarna har satt igång en process i mig. Det var lite olika nivåer i de olika utmaningarna. Jag gillar upplägget att det fanns en liten och en stor utmaning i de olika utmaningarna. Det kan göra att ingen ”kör fast”. Eftersom jag har genomfört former av liknande utbildningar både internt i mitt jobb och extern av Mia Törnbloms utbildningar så har denna gett mig ett komplement/uppfräschning.
Jag är jätteglad att jag var med. Kunskap är många gånger färskvara så man behöver utmana sig själv så här då och då.”
/Ewa Renkonen

”Vissa utmaningar blev så dagsaktuella för mig så det nästan var lite läskigt.”
/Petra Eriksson

”Övningarna är konkreta och lätta följa, trots mitt eget motstånd ibland. Grymt nyttigt och ett effektivt sätt att komma vidare!”
/Fredrik P

”Jag antog egentligen utmaningen mest för att jag var nyfiken. Ändå har de varit väldigt bra för mig! (Även om jag inte tycker jag lyckats genomföra alla så väl som jag önskat.) De har gett mig tillfälle att stanna upp och fundera över sakernas tillstånd och vad som skulle behöva förändras i mitt liv för att få en bra balans. Det har helt enkelt gett mig en skjuts i en process som jag redan varit inne i, och där jag nu fått möjlighet till ytterligare perspektiv! Flera av utmaningarna är även sådana som jag återkommer till i tankarna ibland och påminner mig om lite nu och då. Som helhet har jag med andra ord upplevt detta väldigt givande! Tack!”
/Helena Lindgren, beteendevetare.

”Det här har startat en resa för mig! Jag vet ännu inte var jag är på väg, men jag har några huvudstråk som jag ska fortsätta undersöka.”
/Ingrid Westman

”Vad enkelt det var med dessa brev! Effekten för mig är att jag har gjort sånt som jag tänkt på men som det blev av att göra när jag var med i detta. Jag har också funderat mer på vad jag vill och kan göra.
Inledningsvis blev jag inspirerad av att inte bara toksatsa på det som jag måste göra just nu utan jag blandade med sånt som var lågt hängande frukter och fick energi till att göra sånt som kostar mer och som tar mer emot för mig. Det ledde till att jag när jag satte mål som jag själv kan påverka inte fastnade i det som ligger utanför min påverkan och fokuserade på att glädjas över det jag uppnått. Att bara göra utan att värdera insatsen var frigörande.”
/Barbro Kalla, hållbarhetskonsult.

”Jag tycker att det är ett fantastiskt bra upplägg och alla utmaningar är oerhört väl genomtänkta och formulerade. Jag är imponerad över hela detta upplägg! Toppen!”
/MW

”Tiodagarsutmaningen har fått mig att tänka igenom riktigt ordentligt vad jag VILL med livet. Privat och med företaget. Effekten: jag har rensat bort en hel del hinder och börjat ta tag i sådant jag inte riktigt vågat förut. Alla övningarna var bra eller roliga eller väldigt jobbigt nyttiga.”
/Ewa Hammer

”Det här gav mig möjlighet att se över saker jag trodde jag hade koll på men som liksom blivit lite slappa. ;-)”
/Pia Granström 

Vill du också vara med i tiodagarsutmaningen? Läs mer här.

One Response to Sagt om tiodagarsutmaningen

  1. […] kan du ta del av några övergripande åsikter om vilken effekt Tiodagarsutmaningen gav några av […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site