Inlägg från Lena Lundqvist:

Acceptans. Att acceptera den jag är/inte är/det jag har/inte har. Acceptera situationen som händer just nu. Acceptera alla runt omkring mig som är som de är, just nu.

Inte så lätt men så skönt och befriande. Här och nu!

Att acceptera det yttre – omgivningen, släktingar, vänner, kollegor, arbetskamrater, ovänner. Att låta människor vara som de är, att inte värdera utan mer observera och låta det vara.

Hela dagarna går vi runt och värderar människor utifrån det vi ser (ofta ett beteende, men även utseende). Denna aktivitet tar energi av oss och gör att tankar och känslor ”går igång”, till exempel i form av irritation, ilska, avundsjuka. Det kan till och med hända att vi bär med oss människor en längre tid som vi har sett och reagerat på i en situation (där vi själva inte är inblandade). Vi kan också bära på andras oro, skuldkänslor, irritation, ”tycka synd om” känsla, ibland en väldigt tung börda, helt i onödan. Vi behöver inte vara lika, tycka lika – jag är jag och du är du och det är helt ok att vi är olika.

Att acceptera det inre – de tankar och känslor som finns just nu i mig, utan att värdera.

Det är ok att tänka, det är ok att känna, även om det gör ont. Oftast blir känslan värre om vi försöker förtränga den, då blir känslan även dubblerad – en känsla av att vara rädd (att möta känslan) och den ”verkliga” känsla man har och känner.

Att acceptera sig själv, precis som jag ser ut/är, jag har fått min kropp och mina egenskaper, min personlighet, mina talanger som en gåva. Vi kan spara massor av energi om vi förvaltar och utvecklar det vi har istället för att drömma sig bort i de trådtunna modellernas, supermänniskornas och alla andras liv som vi tror är så fantastiskt mycket bättre än vårt.

Men ditt liv är unikt och kan bli fantastiskt på riktigt just för att det är ditt – se dig själv och din storhet!

Tagged with →  
Share →

One Response to Inte lätt, men befriande

  1. […] gästbloggare Katarina Sjögren blev inspirerad av texterna om Acceptans, och kritiken mot positivt tänkande (läs gärna också kommentarerna till det […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site