Skulle det vara okej för dig om livet var lite enklare när det gäller pengar?

Gulp. Framgång och pengar – två ord som vi svenskar värjer oss lite för att använda i konversationer. De väcker känslor som längtan, frustration och irritation.

En av mina tidigare coachlärare, dr Maria Nemeth från Academy for Coaching Excellence, lär ut tänket att pengar inte är någonting annat än en energi. På samma sätt som andra energier som tid, hälsa, kreativitet, njutning och relationer också kan vara energier som vi behöver för att nå våra mål.

Pengarna avslöjar oss

Maria Nemeth och många med henne menar dock att pengar är den energi som ställer saker och ting på sin spets. Vårt förhållande till pengar säger en hel del om vårt förhållande till livet, relationer och oss själva.

Så låt oss tala lite om pengar.

Vad är mest viktigt för dig när det gäller pengar? Lägger du dem på rätt saker, där de gör mest nytta och för dig närmare mot dina mål och det liv som du vill leva?

Vad oroar dig mest när det gäller pengar? Vad skulle du vilja förändra i ditt eget förhållande till pengar?

Maria Nemeths definition av ekonomisk framgång är ”Doing what you said you would do with money, consistantly, with clarity, focus, ease and grace.” Med den målsättningen kan vi alla bli ekonomisk framgångsrika.

Titta gärna på den här videon där Maria Nemeth ger en kort introduktion till en föreläsning i ämnet.

Läs mer

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site