Till vår glada förvåning var det hela 35 nyfikna Ö-vikare som dök upp på premiärlunchträffen med Effekt och Christina Moraeus idag!

Några tekniska missöden gör att jag inte kan bjuda på en full rapport av mötet (skadad mobilkamera så endast två foton gick att rädda, och dålig mottagning så att direktsändningen via webben endast fungerade bara en stund), men vi hoppas att Christina så småningom kan göra en favorit i repris och föreläsa även på fler ställen!

Föredraget handlade om vad som är viktigt i livet. Hur närvarande är vi i tillvaron? Hur möter vi oss själva, tar vi oss själva på allvar? Vad är det jag vill kämpa för?

Det är nästan omöjligt att redogöra för innehållet i en tänkvärd och engagerad föreläsning, men en hel del av diskussionerna handlade om Möten. Att vår tid lider av en stor oförmåga att skapa meningsfulla möten, där människor känner att det verkligen gav något efteråt.

Meningsfulla möten bygger på att det finns tillräckligt många intresserade av att lyssna och möta andra människor. Barn har den där förmågan naturligt, men vad händer sen? Och hur ska vi se till att möten blir meningsfulla?

Under föredraget väcktes också frågan om vem som styr i våra liv, och hur förändringstrappan kan se ut. De bitarna vill jag återkomma om i senare inlägg.

Christina Moraeus

Ett litet smakprov ur föredraget:

Tagged with →  
Share →

One Response to Effektlunchen i Ö-vik med Christina Moraeus

  1. […] personer för att luncha och lyssna på dagens inspirationsföreläsare Christina Moraeus. Det blev många tänkvärda ord och diskussioner, och det är precis sånt som gör att det är värt allt praktiskt slit med arrangemang och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site