Jag gissar att det är fler än vi som varje år försöker få till en stämningsfull julbild av barnen eller familjen. Det vore ju så fint med alla på ett och samma kort, särskilt då man har fixat lite extra med med juliga finkläder, fina frisyrer och tindrande ljus.

Sen visar det sig förstås vara mission impossible.

Att ens få alla barnen att befinna sig på samma ställe är en utmaning i sig. Någon vägrar vara med på bild, en annan nojar över frisyren och en tredje gråter för att brorsan trängde sig. 50 bildförsök senare är alla i upplösningstillstånd och jag undrar hur vi ens kunde få för oss att detta var en bra idé.

Vi ger då upp och tänker att nån bild åtminstone borde ha blivit hyfsad. Men, så är det sällan. Oftast är det någon som blundar, gör en grimas eller är halvvägs ute ur bilden.

I år ska vi inte ens försöka. Det är helt enkelt inte värt det – för någon av alla inblande. Givetvis behöver man inte ens ha ett fint julkort på barnen vartenda år – men om man liksom jag tycker att det är mysigt och nostalgiskt, så finns det en smart lösning: att fuska ihop en gemensam bild.

Man kan redigera ihop personer från olika kort till samma bild i ett bildbehandlingsprogram. Eller ännu enklare; gör som Facebookvännen Jenny Samuelsson som skapat detta geniala julfamiljefoto. (Garanterat fritt från stress och tårar.)

Jag vill också passa på att önska en innerligt God Jul till dig som läser. Må din jul bli precis så som du vill ha den.

Och om den inte blir det: gör det bästa av läget…

Share →

One Response to Familjefoto utan stress och tårar

  1. Förbluffande tjusigt argument! Avgudar synsättet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site