De enklast råden och gamla sanningarna visar sig nästan alltid fungera bäst.

Fyra grundstenar till ett bättre liv, av Don Miguel Ruiz, handlar om fyra överenskommelser som grundar sig på toltekernas urgamla visdom. De erbjuder en samling effektiva levnadsregler för att vårt liv ska fyllas av frihet, lycka och kärlek.

Fyra överenskommelser som du gör med dig själv:1. Var sann i ditt tal
Låt ditt tal utmärkas av integritet. Säg bara sådant som du menar. Undvik att använda orden för att förringa dig själv eller skvallra om andra. Använd orden med inriktning på sanning och kärlek.

2. Ta ingenting personligt
Ingenting som andra gör beror på dig. Vad andra säger och gör är en projicering av deras egen verklighet och deras drömmar. När du är oemottaglig för andras åsikter och handlingar drabbas du inte av onödigt lidande.

3. Ta ingenting för givet
Våga ställa frågor och säga vad du egentligen vill. Kommunicera med andra så tydligt du kan för att undvika missförstånd och upprördhet. Detta enda samförstånd kan förändra ditt liv fullständigt.

4. Gör alltid ditt bästa
Ditt bästa skiftar från det ena ögonblicket till det andra. Det är inte alltid detsamma när du är sjuk som när du är frisk. Gör helt enkelt så gott du kan under alla omständigheter så undgår du självkritik, självförakt och ånger.

Don Miguel Ruiz kommer från en släkt där många är healers, men Miguel lockades av det moderna livet och studerade till läkare. En nära-döden-upplevelse förändrade hans liv. Chockad av denna upplevelse började han ett intensivt sökande inom sig själv. Han började söka sig tillbaka till sina förfäders urgamla visdom.

Han är nu schaman, lärare och författare, mest känd genom boken Fyra grundstenar till ett bättre liv.

/Anna Åberg

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site