Är det någon mer än jag som älskar SVT-programmet Kören?

En tanig, stundtals naiv, världsförbättrare och körledare i England vid namn Gareth Malone tar sig an körsång som om det gällde livet. Han får ölhävande arbetargrabbar, bråkiga ungar och outbildade hemmafruar att inte bara sjunga i kör, utan också växa enormt i självförtroende och engagemang.

Ja till och med hela bostadsområden utvecklas när Gareth tror på dem som bor där.

Gårdagens avsnitt, där arbetargrabbarna och hemmafruarna och pensionärerna sjunger latinska hymner i kyrkan, och fotbollsgrabbarna uppträder för kompisarna på puben, finns att se på SVT Play, fram till 8 juli.

Tagged with →  
Share →

5 Responses to Gareth förbättrar världen – med körsång

 1. Maria F skriver:

  Jag håller med! Underbar serie och underbar kille!

 2. Lars Ö skriver:

  Visst! Som ringarna på vattnet. Och det spännande är att det inte bara gäller en tanig körledare i England, utan alla, var och en av oss. Både när vi gör något dåligt, och när vi gör något bra.

 3. Jenny Eklund skriver:

  Lars: Sant. Det är nog det som gör att serien berör så mycket – oavsett om man gillar körsång eller inte. Det finns något universellt i det där, att inte våga, vilka, kunna – och sedan överbrygga det när någon ser oss och tror på oss. (tyvärr funkar det ju också också tvärt om)

 4. Dorotea skriver:

  Vi har både duktiga körledare och många sjungglada människor i Umeå. Jag tycker att det skulle vara suveränt om vi kunde få ihop en jättekör i Umeå både av befintliga körer samt amatörer som möts i en gränsöverskridande konsert eller flera under 2014.

  Kanske någonting i stil med det man har gjort i Ruhrområdet nyss, där 60.000 människor har sjungit ÖVERALLT en HEL DAG, finns här på fb, !SING DAY OF SONG. På den stora avslutande konserten med 7.000 deltagare fanns också kändisar med. Som t.ex. Bobby McFerrin. smakprov:

  http://www.youtube.com/watch?v=O6rZVxq36k0

 5. Ingalill de Jonge skriver:

  Gareth Malone You can improve the world!. Go to
  Gaza and start a chor there with people with different religion and show them what music can do wirh you together instead of hate and revenge.I think you can make miracle. I have seen every program in Sweden from your chors and I think you can use your talent to let people use the voice to sing together and what you witness what its happened with yourself.Try to do it Gareth Malone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site