Är det viktigt att vara motiverad till förändring? Gästinlägg från Katarina Sjögren, som berättar om hur hon lyckades börja morgonsimma en gång i veckan.

Det finns mycket att säga kring motivation. Det finns yttre motivation, och det finns inre motivation. Och det finns mycket letande efter motivation, och det finns en del hittande av motivation.

Men vad gör du när den är borta, försvunnen, inte villig att visa sig trots ihärdiga efterlysningar!?
Varför inte bara hoppa över motivationen! Japp, helt enkelt bara göra!

Låter det märkligt?

Fick en gång ett mycket gott råd av en klok kvinna, som sa: ”Du har ett klokt huvud. Om ditt huvud vet vad som är bra för dig, varför inte bara lyssna på det, i stället för att invänta känslan?” Helt enkelt bara göra, och sen får motivationen infinna sig. Eller inte.

Funderade över detta… Hoppa över självaste känslan, jag? Som är känslomänniska nr ett! Kunde det ligga något i det, göra annorlunda – få annorlunda resultat! Värt att försöka?

Praktiserar nu detta varje vecka: ställer klockan på 05.30, muttrar för mig själv ”Jag behöver inte ens vilja detta, det räcker att jag gör…”, klär mig, tar min träningsväska, sätter mig i den kalla bilen i den mörka morgonen, fortfarande muttrandes ”Jag behöver inte ens vilja detta, det räcker att jag gör…”, styr kosan mot träningsanläggningen och väl i bassängen glömmer jag bort att muttra.

30 minuter senare kommer belöningen, i form av bubbelpoolen och lyxen av att bara ha mig själv att göra i ordning!

/Katarina Sjögren

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site