– Jag vet inte hur jag ska göra! Jag vet inte ens vad jag vill! Det är bara inte det här i alla fall. Hur som helst är det ändå ingen idé, det går inte att förändra, suckade min vän och fortsatte: Det verkar vara så lätt för dig, men för en sån som mig går det bara inte…

Min väns frustration och fråga fick mig att haja till. Det är sant att jag numera vet vad jag vill (och varför), att jag på många sätt lever mitt drömliv, jag styr över min egen tid och jag är målmedveten och produktiv – har jag bestämt mig för något så gör jag det också.

Men jisses vad jag också har upplevt andra sidan av myntet.

Jag vet hur det är att vara stressad och pressad, frustrerad, förvirrad och tom. Under massor av år försökte jag också anpassa mig efter andra. Jag har jobbat massor och visserligen uppnått många bra saker (jobbframgång), men på bekostnad av viktigare saker (den personliga glöden och hälsan). Jag har också, precis som många andra föräldrar, haft svårt att få familjeliv och jobb att gå ihop, och ständigt haft dåligt samvete för att jag inte hinner med och räcker till. Och under många år längtade jag efter något annat, men hade svårt att hitta vad det där ”andra” var.

Tills jag fick fatt på det.

Det gick inte över en natt, snarare i små men avgörande steg. Men idag uppnår jag mer, genom att anstränga mig mindre. Jag får ut mer av livet, och all den tid och energi jag lägger ner på jobb och familj får större resultat – därför för att jag ändrat mitt förhållningssätt och mitt sätt att tänka.

Idag vill jag att allt det jag gör ska kännas viktigt. Min mission är att hjälpa människor hitta kärnan i det de vill göra – och hur de kan nå dit.

Min vän är inte den enda som är frustrerad. Jag har mött så många människor under åren, både klienter och bekanta, som inte känner att de lever det liv dom vill leva. Det var därför som jag bestämde mig för att starta Effektbreven och Mer effekt-kurser, och aktivt jobba för att bidra bidra till andra i samma process.Jag brinner för att stötta och peppa människor som vill göra små justeringar eller större förändringar i sitt liv. Via Effekt vill jag gärna dela med mig av de insikter och erfarenheter som vuxit fram under åren, från både mig och alla jag mött. Jag hoppas att de kan ge några nycklar eller intressanta infallsvinklar till dig som läser eller du som väljer att gå en kurs med oss.

Vi blandar konkreta enkla tips med ett djupare perspektiv och insikt om att det aldrig är så enkelt som att ”Tänk positivt så blir allting bra!” Däremot är jag fast övertygad om att vi alla kan komma längre än vi tror, med de rätta verktygen.

Min egen resa är inte slut. Varje vecka tränar jag för att behålla fokus på det som är viktigt, och inte dras med i tillvarons ”måsten”. Och ju fler vi är som tränar, desto mer kan vi göra skillnad.

Fakta om Jenny Eklund, grundare till Mer Effekt

Jenny Eklund är trebarnsmamma, professionell coach, föreläsare, författare och entreprenör. Har jobbat med kommunikation och utveckling i närmare 20 år och har erfarenhet som konsult, affärsutvecklare, journalist, redaktör, författare, energiförmedlare och koordinator inom såväl offentliga satsningar som privat verksamhet. Uppskattad och prisbelönt utbildare.

I hennes jobb idag hjälper Jenny Eklund människor att få mer effekt i tillvaron, både individuellt, i arbetsteam och i sitt företagande samt att nå ut med sitt budskap på effektfulla sätt.

Mer effekt har växt från inspirationsbreven till en rad olika kurser och program. Här kan du läsa mer om kurser och föreläsningar.

Läs mer om Jenny på den egna hemsidan jennyeklund.se. Där kan du också anmäla dig till hennes personliga nyhetsbrev.

2 Responses to Historien bakom Mer effekt

  1. […] Jag har också skrivit en text om mitt eget engagemang för ämnet; hur frustration och vanmakt kunde vändas till något helt nytt. […]

  2. […] Om nya Mereffekt.nu […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site