Stopp ett tag

Ibland kan man behöva ett rejält stopp. Hur kul och stimulerande eller viktigt det man gör i vanliga fall än är.

Ibland blir pauser av olika anledningar ofrivilliga, ibland är det du själv som bestämmer dig för en time out. Jag har varit med om båda varianterna, och även om det alltid är enklare när man själv bestämmer sig för ett stopp, så har de ungefär samma effekt i slutändan: ett tillfälle att stanna upp, hämta kraft och ge rum för annat.

On, off eller stand-by?

Vi får så otroligt mycket input under en dag eller vecka. Från möten, mejl, telefon, sociala medier, nyheter, familj, vänner – och inte minst från våra egna tankar och idéer. Oftast handlar det mer om att reagera (på annat) än att agera (efter egna behov).

Dessutom, för att använda en teknikliknelse, så är vi väldigt ofta på ”on”-läge eller stand-by-läge i stället för att ibland vara helt ”off”. Vi är ständigt i beredskapsläge, saker bearbetas, analyseras och processas även om vi just då håller på med annat, och det tar mycket energi.

Så ibland behöver vi stänga av ordentligt för att sen orka vidare.  Ctrl + alt + delete, liksom.

Stanna upp helt ett tag

Om känner att det är läge för dig med en sådan paus, så skickar jag med följande förslag:

Ta en vecka där du pausar eller tar bort allt som du kan vara utan just nu. Vila från så många intryck som möjligt och se vad som händer.

2 comments on this post.
  1. Sirpa Kärki:

    Så klokt Jenny! Höres.

  2. Kory:

    J’ai déjà testé plusieurs applications similaire sans être 100% satisfait (en particulier parce que la plupart se basent sur le SSID des spots WiFi, donc autant vous dire qu’une fois que vous vous êtes connecté sur un spot SFR ou Free vous restez connecté 90% du temps en ville), faut que j’essaye ceÃ0l-ll &#823e;

Leave a comment