Vad motiverar oss att jobba smartare och få ut mer av livet? Författaren Daniel L Pink har identifierat två frågor som han anser kan förändra människor liv. I den här tvåminutersfilmen kan du höra frågorna och resonemangen kring dem:

I korthet handlar frågorna om

1) Hur lyder meningen om ditt liv?
Enligt Pink kan man sammanfatta människor liv med en enda mening. Hur skulle meningen om dig kunna låta? Vad skulle du vilja att människor sa om dig när du inte längre finns kvar?

2) Att varje kväll fråga sig: var jag bättre idag än igår?
Steg för steg kan vi varje dag fortsätta utvecklas.

Jag vet inte om jag håller med om att frågorna är livsförändrande, men de kan definitivt ge effekt. Ska själv fundera vidare på hur jag vill att meningen om mitt liv ska låta… Berätta gärna i en kommentar hur du helst ser att din egen mening låter!

Två andra viktiga frågor att ställa sig vid dagens slut fick jag förresten tips om från rektorn Andreas Krasser. De kan du läsa om här.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site