Rädsla, visualisering, passion, uthållighet och misslyckanden – några av de pusselbitar som leder till framgång.

1. Rädsla och visioner som drivkraft

Vad är det som gör att vissa genomför sina idéer, och andra inte? Världskände coachen Anthony Robbins, som skrivit många populära självhjälpsböcker om framgång, “intervjuar” (nåja, snarare samtalar, skulle jag säga) några internetmiljonärer på sin bloggsida. Han ville ta reda på vad framgångsrika personer har gemensamt.

Här kan du se filmen: en diskussion med Frank Kern och John Reese. (man får ha lite överseende med att det blir lite hallelujavarning ibland, för slutsatserna är viktiga)

Det är välkänt att rädsla hindrar oss från att göra extraordinära saker. Men särskilt intressant tyckte jag resonemanget var att att högpresterande människor kanske är mer rädda än andra. Rädda för hur livet skulle se ut om man inte utvecklas, går vidare, än de som är beredda att nöja sig med det dem har. Och att rädslan därmed blir en stark drivkraft.

En annan slutsats som många framgångsinspiratörer kommit fram till, är att det är viktigare än man tror, hur man ser på sig själv, sin potential och förmåga. Att visualisera framgång kan kännas fånigt och onödigt, men fungerar onekligen!

Napoleon Hill var förresten en av de första som predikade om tankens kraft för framgång, och intervjuade tusentals människor om vilka principer som leder till framgångar. Hans bok om att tänka rätt har blivit en bästsäljande klassiker, och här finns ett inlägg som samlat och sammanfattat Napoleon Hills budskap. Många andra framgångsgurus har följt samma spår och personlig utveckling handlar idag mycket om att träna sig att tänka annorlunda.

2. Åtta framgångsfaktorer

Richard St John har också tagit reda på vad riktigt kända och rika personer gjort för att nå framgång. Här sammanfattat i en treminuterslektion:

8 viktiga saker som leder till att lyckas:

  • Passion.
  • Hårt arbete (som man tycker är kul)
  • Bli riktigt bra på något.
  • Fokus.
  • Att tvinga/utmana sig själv trots att man egentligen inte vågar, eller tror att man kan.
  • Bidra med något värdefullt till andra.
  • Kreativa idéer
  • Håll ut (Genom misslyckanden, kritik, avvisanden, idioter och hård press.)

ansikte_gömmaögon

3. Hantera sina misstag

Men vägen till framgång (och här lämnar jag just nu diskussionen om att framgång givetvis betyder olika saker för olika personer) kantas förstås också av misslyckanden. Alla gör vi bort oss ibland. Eller tror att vi agerar rätt – men det blir tokigt ändå. Om hur de stora misslyckandena har blivit till en stark drivkraft har både JK Rawling och Steve Jobs hållit kända tal om. Att misslyckas på jobbet lärde Sara en hel del.

Vid såna tillfällen kan den här konkreta texten från Work awsome inspirera: en lista på hur du kan fixa till dina misstag.

Det handlar om att inte sopa problemen under mattan och hoppas att ingen ska upptäcka dem (vilket man givetvis helst av allt vill göra just när det hänt)….

En sammanfattning av de viktigaste punkterna för att hantera dina misstag:

– Ta ansvar (det ger dig trovärdighet, alla vet ändå vems fel det var)
– Ta in allt (lyssna med tålamod, de kommer antagligen också att berätta hur problemet ska fixas)
– Ta det på allvar (skämta inte bort problemet)
– Handla (var en aktiv del av lösningen, ta extra ansvar)
– Ta ingen skit (som Grynet brukade säga. Acceptera inte förolämpningar)
– Definera problemet – för att undvika att det händer igen
– Du kan inte lära dig något om du inte accepterar ditt ansvar
– Leta efter mönster och lär dig förstå hur du fungerar

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.

Switch to our mobile site